Бета версія пошукового інтерфейсу Creative Commons

Creative Commons планує запустити новий інтерфейс для пошуку фото, музики, відео, текстів, книжок, навчальних матеріалів, тощо, які розповсюджуються за вільними ліцензіями. Тут можна потестувати як він працює, а тут залишити свої відгуки та коментарі. Зараз для пошуку використовується http://search.creativecommons.org, але він шукає лише у Google, Yahoo і Flickr.

Використання публічних ліцензій відкритого контенту Creative Commons – Проблеми і перспективи в Україні

Бічук А.А., Наумко М.В., студенти IV курсу факультету соціології і права НТУУ “КПІ”,  тези доповіді на І Всеукраїнській науково-практичній конфеенції “Актуальні проблеми права інтелектуальної власності” м. Одеса 16 червня 2010 р. Величезні прибутки рекордингових лейблів, мільйони випадків порушення авторського права, а відтак і позовів з боку правовласників, контроль над творчістю, та інші подібні факти свідчать про […]

Правовий аналіз ліцензій Creative Commons

Сьогодні на LegalCamp 2.0 Максим Наумко і Андрій Бічук, Правнича агенція “Інтел актив”,  презентують Правовий аналіз ліцензій Creative Commons. Пряма відеотрансляція з LegalCamp 2.0 через сервіс vionid.com.

Адаптація ліцензій Creative Commons до українського законодавства

Ми працюємо над адаптацією ліцензій Creative Commons до українського законодавства. У вересні 2010 р. плануємо публічне обговорення проекту адаптованого тексту ліцензій, а у грудні – презентацію адаптованих ліцензій.

Creative Commons для освіти: Відкриті навчальні ресурси

Зростає кількість освітніх організацій, які використовують ліцензії Creative Commons для відкритих навчальних матеріалів. Кейптаунська Декларація Відкритої Освіти: Відкриваючи майбутнє відкритим освітнім ресурсам пояснює навіщо вони це роблять. Тут і тут можна почитати більше про проекти Creative Commons у царині відкритої освіти (англійською мовою).

Вікіпедія використовує ліцензії Creative Commons

Вікіпедія – вільна енциклопедія – використовує для статей ліцензію Creative Commons «Із зазначенням імені автора – На тих же умовах» що дозволяє вільно розповсюджувати, твір, включати його до складу збірників, створювати на його основі похідні твори за умови вказівки імені автора та розповсюдження похідних творів на тих же умовах, на яких був ліцензований твір.

Новий роман Корі Доктороу у вільному доступі з ліцензією Creative Commons

Автор бестселерів Корі Доктороу ліцензував свою нову книжку For The Win ліцензією «Із зазначенням імені автора – некомерційна – на тих же умовах», що дозволяє вільно розповсюджувати твір, включати його до складу збірників, створювати на його основі похідні твори за умови вказівки імені автора та розповсюдження похідних творів на тих же умовах, на яких був ліцензований твір, […]

Вебсайти державних установ використовують ліцензії Creative Commons

Ліцензії Creative Commons використовують на сайтах державних установ світу. Кілька прикладів: Білий Дім, Парламент Австралії, Вебсайт міністерств Нідерландів Rijksoverheid.nl та портал відкритих урядових даних Великої Британії.