Fotopedia Heritage

Fotopedia у співпраці з Центром світової спадщини ЮНЕСКО запустила новий проект для iPhone і iPad Fotopedia Heritage. Тисячі фотографів і сотні кураторів презентують 890 об’єктів культурної спадщини ЮНЕСКО, 20 000 фотографій, 3 000 місць, які варто відвідати, під ліцензіями Creative Commons. Ви також можете взяти участь у проекті – деталі тут.

Уряд Нової Зеландії використовує ліцензії Creative Commons для урядової інформації

5 серпня уряд Нової Зеландії затвердив засади Відкритого доступу і ліцензування для урядових агенцій – використання найбільш ліберальної ліцензії Creative Commons “Із зазначенням імені автора” для всіх урядових публікацій. Вільний доступ до цих матеріалів сприятиме економічному розвитку та розвитку креативності. Детальніше про New Zealand Government Open Access and Licensing framework (NZGOAL) можна почитати тут.

Бібліографічні записи CERN – у вільному доступі

Бібліотека CERN – Європейської організації з ядерних досліджень – однією з перших у світі виклала бібліографічні дані свого каталогу книжок під відкритими ліцензіями Creative Commons Zero, відмовившись від будь-яких авторських та суміжних прав на ці записи. Детальніше тут.