Мапа Культури Польщі

У рамках проекту Мапа Культури Національного центру культури (Narodowe Centrum Kultury) інтернет користувачі створили інтерактивну мапу Польщі з вартими уваги і пам’яті місцями, подіями, історіями і людьми. Це одночасно інтерактивний інформаційний ресурс, дискусійний простір про малу історію Польщі, і освітній ресурс для шкіл. Всі данні порталу ліцензовані Creative Commons із зазначенням авторства, щоб зробити їх […]

Open Attribute – плагін для адекватного цитування контенту під ліцензіями Creative Commons

Використання контенту, ліцензованого Creative Commons, вимагає адекватного зазначення авторства. Плагін Open Attribute для Firefox, Ghrome та Opera дозволяє одним кліком копіювати і розміщувати адектватні посилання. Ось так, наприклад, він працює з Firefox: http://openattribute.com/first-run-firefox.

Презентація проекту адаптації ліцензій Creative Commons

Сьогодні ми презентували адаптацію ліцензій Creative Commons до українського законодавства про авторське право на Круглому столі «Інтелектуальна власність та Інтернет», організованому Лігою студентів-правників Асоціації правників України. Презентація тут.

Перший переклад ліцензії Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0. українською

Процес адаптації ліцензій Creative Commons до національного законодавста починається з адаптованого  перекладу тексту ліцензії Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0. Нижче пропонуємо Вам до обговорення перший переклад цієї ліцензії адаптований до українського законодавства (робочий варіант, можливі зміни). Автори: Максим Наумко і Андрій Бічук, Правнича агенція «ІнтелАктив», з використанням українського тексту перекладу ліцензії Attribution 3.0. Дмитра Колесника. Чекаємо на Ваші […]

Журнал Соціальної критики Commons/Спільне

Видавці журналу Соціальної критики Commons/Спільне вітають копіювання матеріалів сайту (повністю або частково), якщо в них не внесено жодних змін чи доповнень та за обов’язкової умови гіперпосилання на сторінку оригінальної публікації на сайті Commons/Спільне. Заборонено лише використання матеріалів з комерційною метою.

Чи працюють в Україні вільні публічні ліцензії?

Максим Наумко, Правнича агенція “ІнтелАктив” і Андрій Бічук, Медіагрупа “Автоцентр”, написали статтю “Чи працюють в Україні вільні публічні ліцензії?” (опубліковано в “Юридичній газеті” (№ 13 від 29.03.2011). На протязі останніх  двох десятиліть всі ми стали свідками бурхливого розвитку інформаційних технологій. Комп’ютер і Інтернет  зайняли місце в житті кожної сучасної людини. Як наслідок розповсюдження комп’ютерів, котрі […]

Новини Creative Commons, квітневий випуск

У квітневому віснику читайте про те, як ліцензії Creative Commons допомагають рятувальним операціям в Японії, про відкриті урядові дані США, та інші новини (англійською мовою).

Корі Доктороу: Як вільний контент допомагає вижити бізнесу

Корі Доктороу, автор бестселерів, блогер, журналіст і активіст, розповідає про те, як вільний контент допомагає вижити бізнесу, і як варто лібералізувати законодавство про авторське право (англ. мовою).