Відкритий доступ до наукових результатів і авторське право

Michael Carroll, член правління Creative Commons, про відкритий доступ до наукових результатів і авторське право (відео, англ. мовою): http://vimeo.com/31985063.

Курс дистанційного навчання «Авторське право для бібліотекарів»

Курс дистанційного навчання «Авторське право для бібліотекарів», розроблений Центром Беркмана для Інтернету і Суспільства Гарвардського університету і EIFL, тепер можна пройти російською мовою (у перекладі проф. Московського державного університету культури і мистецтв Андрія Земскова), а також арабською, китайською і французькою мовами. Курс у вільному розповсюдженні і доступний на умовах Creative Commons Attribution license.

Ліцензії відкритого контенту для освітян і студентів – онлайн семінар 23-27 січня

Семінар Open content licensing for educators (англійською мовою) розроблений для освітян та студентів, які хотіли б більше дізнатися про відкриті освітні ресурси (OER), авторське право і ліцензії Creative Commons. Понад 600 учасників з більш ніж 70 країн вже зареєструвалися, щоб скористатися доброю нагодою підвищити свій професійний рівень. Коли: 23 – 27 січня Вартість: участь у […]

Як музиканти заробляють на “вірусному” відео

Megan O’Neill розповідає про трьох музикантів, які стали відомими за рахунок Vimeo Music Store (проекту, запущеного у вересні 2011 року), і про безкоштовне поширення музики як інвестицію в фінансовий успіх: How 3 Independent Music Artists Are Making Money Through Viral Video.

Організації колективного управління правами використовують ліцензії Creative Commons

Цього тижня SACEM — французька організація колективного управління правами — долучилася до своїх колег BUMA/STEMRA (Нідерланди), KODA (Данія) і STIM (Швеція) і дозволяє своїм членам ліцензувати твори ліцензіями Creative Commons. Більше інформації (англійською мовою).

Відкритість у публічних інституціях культури

Creative Commons Polska i Gdańsk 2016 випустили путівник Відкритість у публічних інституціях культури (польською мовою): http://creativecommons.pl/otwartakultura/. Авторка першої статті путівника — Ганна Врублевська, директорка Національної галереї «Захента» у Варшаві, розповідає про програму Відкрита Захента. У публікації також ідеться про GLAM WikiProject, в рамках якого спільнота Вікіпедії співпрацює з галереями, бібліотеками і музеями.