Creative Commons саміт

У Буенос-Айресі сьогодні розпочинається саміт Creative Commons. Максим Наумко, Creative Commons Україна, має привезти нам цікаву і свіжу інформацію. Ті, хто зараз вдома і хочуть слідкувати за самітом, можуть скористатися хештегом #ccsum на Твітері і читати про перебіг подій англійською чи іспанською.

65 книжок з теорії кіна у відкритому доступі

Європейська платформа видання книжок у відкритому доступі OAPEN містить сотні монографій, виданих провідними університетськими видавництвами, більшість з них під ліцензіями Creative Commons. Наприклад, 65 книжок з теорії кіна у відкритому доступі можна переглянути і завантажити тут.

Getty започаткувала програму вільного контенту

Getty започаткувала програму вільного контенту Open Content Program для поширення і заохочення вільного використання цифрового контенту. Наразі 4 689 зображень робіт з музейної колекції, які перебувають у суспільному надбанні, доступні у високій роздільній здатності. Їх можна використовувати, модифікувати, друкувати з будь-якою метою. Більше інформації (англійською мовою) тут.

Матеріали міжнародної конференції з використання цифрової культурної спадщини

Міжнародна конференція ‘Use, Re-Use and Access’ відбулася в Дубліні 17 червня 2013 року в рамках Головування Ірландії в ЄС. Низка презентацій стосувалася безперешкодного доступу до цифрової культурної спадщини та її використання, зокрема – Lord David Puttnam, Digital Ambassador for Ireland (keynote speaker) “Creativity, Learning and Access – Archives and Resources in the Digital Era” – […]

Патентні тролі

Пан Бібліотекар пише про веб-ресурс Trolling Effects, де можна дізнатись більше про патенти, тролів і способи захисту: “Патентна система має свої діри, якими поспішають скористатись патентні тролі – фірмочки, що скуповують широкі патенти і потім погрожують ними юридичним та фізичним особам вимагаючи частину прибутків…”, далі тут.

Новини Вікіпедії

Конкурс фотографій “Вікі любить пам’ятки” – 2013 стартує 1 вересня. “Вікімедіа Україна” вдруге проводитиме цей конкурс в Україні, більше інформації тут. Українська Вікіпедія шостий місяць поспіль перша в світі за темпами зростання відвідуваності, більше про це у пості Юрія Пероганича. Андрій Бондаренко у пості “Вікіпедія в 10 разів краща за “Британіку”” пише про те, що, […]