Новини Creative Commons, березневий випуск

У березневому віснику читайте про конкурс відеоробіт Why Open Education Matters, який оголосили Creative Commons, Департамент Освіти США та Фундації Відкритого Суспільства, про німецький аерокосмічний центр, який почав використовувати ліцензії Creative Commons, та інші новини (англійською мовою).

Богдан Гаврилишин передав ГО «Вікімедіа Україна» права на публікацію кількох творів на умовах ліцензії Creative Commons

ГО «Вікімедіа Україна» повідомляє, що Богдан Гаврилишин дав їм згоду на публікацію своїх двох творів: «Дороговкази в майбутнє — До більш ефективних суспільств» (видання українською мовою) та «Залишаюсь українцем: спогади» — Київ : Університетське видавництво ПУЛЬСАРИ, 2011, на умовах ліцензії CC BY-SA. Джерело та подробиці: Богдан Гаврилишин надав дозвіл на публікацію своїх творів у проектах Фонду Вікімедіа.  

Вебінари про Creative Commons впродовж Тижня Відкритої Освіти

З понеділка розпочинається міжнародний Тиждень Відкритої Освіти, в рамках якого відбудеться низка безкоштовних вебінарів. Зокрема, у середу, 7 березня, два вебінари будуть присвячені ліцензіям Creative Commons: 11:00-12:00 GMT / 13:00 – 14:00 за українським часом: Лицензии Сreative Commons (рос. мовою) 18:00-19:00 GMT / 20:00-21:00 за українським часом: Understanding Creative Commons licenses (англійською мовою) Консорціум OpenCourseWare […]

Запрошуємо коментувати адаптований переклад першої ліцензії Creative Commons

Чекаємо на Ваші коментарі та пропозиції! Процес адаптації ліцензій до національного законодавста починається з адаптованого перекладу тексту ліцензії Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0. Пропонуємо Вам до обговорення переклад цієї ліцензії адаптований до українського законодавства (робочий варіант, можливі зміни). Автори: Максим Наумко і Андрій Бічук, Правнича агенція «ІнтелАктив», з використанням українського тексту перекладу ліцензії Attribution 3.0. Дмитра Колесника.

Publicamp! Rivne 2012

Publicamp! розпочнеться у Рівному 11 травня 2012 р. Головна мета Publicamp – зібрати представників місцевої та регіональної влади, громадських організацій, бізнесу та підприємств, що розробляють ІТ-технології для обговорення сучасних рішень та досвіду для вдосконалення громадських комунікацій в Україні. Формат події – баркемп, коли кожен учасник може запропонувати тему для обговорення, представити власний проект. Якщо Ви […]